Miło nam, że zechciałeś poczuć niepowtarzalną atmosferę Ameryki lat wczesnego rock & rolla. Odbądź z nami ekscytującą kulinarną podróż po różnych jej stanach. Patronem lokalu jest Charles Kelemen, guru amerykańskiej kuchni i nasz ojciec chrzestny.
On też nazwał stworzone przez siebie menu Cowboy Fusion :) - odzwierciedlenie tradycyjnej kuchni amerykańskiej z elementem własnej wariacji.
Rozgość się zatem i przenieś w czasy, kiedy ludzie żyli beztrosko, samochody były dziełami sztuki użytkowej, benzyna była tańsza niż woda i nie występowało ocieplenie klimatu.
Pink Flamingo istnieje od 2005 roku jako efekt połączenia pasji kulinarnej i motoryzacyjnej oraz miłości do epoki lat 50’.
W naszym lokalu przykładamy wszelkich starań aby surowce do produkcji kupować u odpowiedzialnych lokalnych dostawców, minimalizując koszty dla środowiska oraz mając na względzie dobrostan zwierząt.
Segregujemy też wszystkie odpady.
Nasze amerykańskie auta są wystarczającym obciążeniem dla środowiska ;)
Nie używamy polepszaczy smaku, sztucznych składników ani konserwantów.
Nie kupujemy gotowych produktów, wszystko wykonujemy na miejscu, „from scratch”, z najświeższych surowców.
Kuchnia czynna do godziny 23.00… następnie barmanka decyduje o czasie zamknięcia lokalu ;)
oznacza dania wegetariańskie
oznacza dania pikantne
oznacza dania ogniście pikantne
Przy zamówieniach powyżej 5 osób restauracja dolicza serwis w wysokości 10% sumy rachunku 100% napiwków trafia do kieszeni obsługi, „so don’t be shy” ;)
Uprasza się nie karmić kota. Tosia jest na ścisłej diecie.
Tak nam jak i tysiącom naszych gości zależy niezmiernie na jej długim życiu w zdrowiu :)
Prosimy poinformować obsługę o swojej ewentualnej alergii na jakiekolwiek produkty żywnościowe przed złożeniem zamówienia.